Units & Faciliteiten

Unit Sphinx

Unit Sphinx bevat maar liefst 4 sauna's; een luxe hammam met een lig- en zitbank, Finse sauna met zit- en ligbanken, infraroodcabine en als nieuwste concept: de Iglu sauna. Aan de balie kunnen deze sauna's vooraf ingesteld worden op de door u gewenste temperatuur. Waterpret: Grote jacuzzi met 32 jets, mystery douches, afkoelemmer, gezellige relaxruimte met sfeerhaard en massage matras. Het zwembad in unit Sphinx heeft een temperatuur van 30 graden, heeft 2 jets en een sfeervolle onderwaterverlichting. Evenals de jacuzzi wordt het water permanent gezuiverd via een buffertank van het Vlarem 2 systeem en worden er dagelijks controles uitgevoerd. In unit Sphinx wordt enkel met sfeerlicht gewerkt.

Op het dakterras bevindt zich een Iglu Sauna, cold tub en afkoelemmer. Hier is ook een zitruimte aanwezig en de mogelijkheid om te zonnen tijdens de zomermaanden. 

Jacuzzi (Spa) (6 personen)

In de jacuzzi of spa wordt het water verwarmd tot 37°C. Met behulp van luchtbellen of waterstralen wordt er een relaxerend effect gecreëerd. De jacuzzi is voorzien van een overloop waardoor het water via de rand in een buffertank terecht komt en gezuiverd wordt. Op deze manier wordt het water van de jacuzzi permanent ververst (Vlarem 2).  

Zwembad

Hammam

In de hammam of stoomcabine wordt een hoge temperatuur gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid. Deze cabine veroorzaakt geen transpiratie en laat water verdampen op het lichaam. Dit is goed voor de huid en ideaal om te ontspannen. Tevens maakt het de luchtwegen vrij.   

Finse Sauna

In de Finse sauna zorgt de hoge temperatuur ervoor dat de poriën zich openen en de bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan de huid goed schoon worden.  

Infraroodsauna

Infraroodlicht brengt warmte over naar de oppervlakte van het lichaam zonder hierbij de lucht op te warmen. De infraroodsauna verlicht spier- en gewrichtspijnen. Het helpt eveneens toxische stoffen af te drijven en bevordert de bloedsomloop.

Iglu sauna

Unit Shiva (Wordt binnenkort geopend)

In unit Shiva bevindt zich een sauna - volledig ingericht met Himalaya zoutstenen -, luxe hammam met lig en zitbank, grote Spa, infraroodcabine, mystery douches en afkoelemmer. U kan tevens ontspannen in de gezellige relaxruimte met sterrenhemel.